День Збройних Сил України!

День Збройних Сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної російської агресії його важливість зросла ще більше. Цього року свято актуальне як ніколи, адже українські воїни щодня, щогодини, щохвилини боронять нашу землю відбиваючи атаки й проводячи наступальні операції для звільнення територій.

Свято започатковане постановою Верховної Ради України у 1993 році. Дата святкування була обрана не випадково. Адже саме 6 грудня 1991 року було ухвалено закон “Про збройні Сили України”. 24 серпня 1991 року Верховна Рада ухвалила постанову “Про військові формування в Україні”, визначила: підпорядкувати Верховній Раді всі військові формування які дислоковані на території нашої держави, та утворити Міністерство оборони України. Фактично, цією постановою було покладено початок будівництва Збройних Сил України, як важливого інституту держави і невідʼємного елемента її воєнної організації.

За сприянням Громадської Організації “Місто Сили” 6 грудня 2022 року до Державного навчального закладу “Запорізький Професійний Ліцей Сервісу” завітав один з героїв, який безпосередньо  боронить нашу державу в самих гарячих точках. Він розповів учасникам зустрічі про те, що відбувається зараз на передовій, та як воїни-герої захищають нашу країну. Здобувачі освіти та працівники ліцею мали можливість ознайомитися з військовим спорядженням та приміряти військову амуніцію, отримати відповіді на хвилюючі їх запитання.

Збройні Сили України – це меч і щит Держави, наша опора і захист. Найкращі сини і доньки України воюють в Збройних Силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини. 

Захист дипломних робіт

22 лютого в Державному навчальному закладі “Запорізький професійний ліцей сервісу” відбувся захист дипломних робіт групи 17/22 з професії Перукар (перукар – модельєр). Манікюрник. Майстер виробничого навчання – Дмитренко Неллі Григорівна.

Інтерактивне заняття

30.01.2024, зі здобувачами освіти групи 6/22 з професії “Квітникар.Флорист” практичним психологом Яхновою О.В. проведене інтерактивне заняття. В ході спілкування та ігрової взаємодії, учні мали змогу удосконалити комунікативні навички і перевірити власну креативність, а також звернули увагу на особливості та відмінності сприйняття звичайних понять різними людьми, що сприяє формуванню толерантного ставлення до інакшої точки зору.

Перемога у всеукраїнському пізнавальному конкурсі “Я — Людина!”

Здобувачі освіти групи 7/22 разом з майстром виробничого навчання Шульгою О.С. та соціальним педагогом Онищуком О.І. здобули переможні місця у Всеукраїнському пізнавальному конкурсі “Я — Людина!”. Метою конкурсу була популяризація знань про нашу планету, про її різноманітність, знайомство молоді із звичаями, традиціями, цінностями, досягненнями та невдачами цивілізацій та народів світу для формування толерантного ставлення до […]

x

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/opt/alt/php74/var/lib/php/session) in Unknown on line 0